-1

Op schattenjacht in de dijk

Rustig zit je koffie te drinken. Zet het kopje weer op de tafel.
Het kopje, nee de hele tafel begint ineens op en neer te stuiteren. Een aardbeving in Ameide ... we zijn toch niet in Groningen ? Nee, men is in opdracht van het Hoogheemraadschap aan het schatgraven. Op schattenjacht in de dijk in het kader van de dijkverzwaring. Maar dat was geen directe opdracht, maar meer van "alles wat niet in de dijk hoort moet eruit", het is nu na 5 uur, en er zit oud-ijzer in de dijk, dus dat zou wel wat kunnen opbrengen. Geheel onaangekondigd trekken ze dus een van de twee buizen eruit.
Die andere mot d'r ook uit wordt mij medegedeeld. "Die andere" zit dus half onder mijn huis, dus dat leek mij niet zo'n goed idee. Met gsm en schep op de dragline geklommen, want op zo'n moment gaat het om duidelijk communiceren.
Noodlijn Hoogheemraadschap gebeld. Of ik schade te melden had ? Nee, maar dat duurt niet lang meer ... Gelukkig dat die 2e buis er dus voorlopig nog even in de grond kon blijven. Men zou de zaak in studie nemen.
Ik heb me laten vertellen dat het een buis van hooguit 1/2 meter doorsnede betrof. Niet nagemeten, dus het zal wel kloppen.